Cerdanyola multarà l'empresa TMA a causa d'una denúncia presentada per Rubí Sense Abocadors i ACR
El col·lectiu antiabocadors alerta de la presència de residus en uns terrenys industrials però l'empresa ho nega
L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès obrirà un expedient sancionador contra TMA Grupo Sánchez, empresa gestora dels abocadors de Can Carreras i Can Balasc de Rubí. El municipi vallesà pren aquesta decisió després de rebre una denúncia presentada la setmana passada per la plataforma Rubí Sense Abocadors, Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) i diverses entitats i associacions de Sant Cugat i Cerdanyola, que afirmaven a través d'un comunicat que l'empresa estava acumulant material en una antiga fàbrica situada entre els municipis de Sant Cugat i Cerdanyola, a tocar de la B-30/AP-7.
Aquest grup d'entitats sensibles a la problemàtica dels abocadors temien que l'antiga Suceram pogués convertir-se en un abocador malgrat que en aquests terrenys no hi ha cap forat 'susceptible de ser omplert amb residus', segons explicaven a través d'un comunicat. Tot i així, no entenien perquè durant les darreres setmanes estan creixent piles de residus en aquest indret. Asseguraven estar alarmats tenint en compte que la zona afectada està molt a prop del clot de Can Fatjó dels Aurons, on l'empresa Puigfel tenia la intenció de fer un abocador per a residus urbans.
Després d'aquest avís, els ajuntaments de Sant Cugat i Cerdanyola van decidir enviar un equip de tècnics per inspeccionar la zona. La inspecció va determinar que s'estava realitzant un emmagatzament de residus presumptament il·legal, segons han informat els dos consistoris vallesans a través d'un comunicat conjunt on s'explica que l'empresa TMA Grupo Sánchez només està autoritzada per fabricar en aquests terrenys teules, maons i productes de terra cuita, però que no té permís per emmagatzemar cap tipus de residus a les instal·lacions de l'antiga fàbrica Suceram. L'Ajuntament de Cerdanyola serà l'encarregat de tramitar la multa ja que els residus abocats es troben en terme municipal de Cerdanyola, malgrat que les oficines són a Sant Cugat.
L'empresa nega les acusacions i ICV-EUiA portarà el cas al Parlament
TMA Grupo Sánchez, actual propietària de l'antiga fàbrica de Suceram, afirma que els materials dipositats en aquestes instal·lacions són matèries primeres per a la fabricació de materials de construcció i nega, per tant, que vulguin emmagatzemar residus en aquesta instal·lació situada entre Sant Cugat i Cerdanyola, segons ha informat l'empresa a Cugat.cat.
D'altra banda, Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) preguntarà al Parlament sobre aquesta qüestió. La diputada rubinenca Marta Ribas serà l'encarregada de formular una sèrie de preguntes en relació a l'activitat de l'empresa TMA Grupo Sánchez. Una d'elles serà saber el destí final dels residus que ara hi ha, donat que en els terrenys no hi ha cap extractiva per omplir. A més, la formació ecosocialista s'ha sumat al manifest elaborat per Rubí Sense Abocadors i diverses entitats de Sant Cugat i Cerdanyola.
RUBÉN CABÚS / Foto: Rubí Sense Abocadors
Comentaris

Joaquim
A veure si ara PP i CIU rectifiquen les seves postures, que sempre és de savis i no ens posen més merda a Rubi, que ja hem pagat prou peatge, si obren Can Balasch tindrem 3 abocadors. Ja està bé !!!!

montse
Molt be. I TMA és aquell magnific gestor de residus que, segons PP i CiU, ho farà tan be a Can Balasch.

Carles
Veig que Cerdanyola s'ha posat les piles. A veure si aprenem aquí, per exemple, amb el tema del pas de camions