10-06-2013
 

Dissabte s'inicia el període per demanar els ajuts tributaris de l'IBI, la taxa d'escombraries i la transmissió de vivenda

Aquesta és una de les accions que l'Ajuntament ha inclòs dins el Pla de Mesures Anticrisi

A partir del proper 15 de juny comença el termini per presentar els ajuts tributaris aprovats pel ple municipal adreçats a les famílies de la ciutat, amb l'objectiu de donar suport a les economies domèstiques més desafavorides. 

Aquesta és una de les accions impulsada pel Paquet de mesures extraordinàries que l'equip de govern ha engegat, per intentar mantenir la cohesió social mitjançant les ajudes per a les famílies que més ho necessiten. Per a aquest exercici, l'Ajuntament disposarà de 414.118 euros, posicionant-se com un dels consitoris que rep més ajudes, en forma de bonificacions, subvencions i exempcions fiscals. 

Les línies d'ajuts establertes es poden sol·licitar per l'Impost de Bens Immobles (IBI), la taxa d'escombraries les famílies monoparentals i l'Increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana en el cas de la transmissió de l'habitatge habitual en el cas d'una dació en pagament per un deute hipotecari o una execució hipotecària.

En el cas de l'IBI, poden demanar l'ajut, per una quantitat que no pot superar el 50% de la quota anual amb un límit de 250 €, persones majors de 65 anys i persones en situació d'atur amb capacitat econòmica limitada, famílies monoparentals i persones propietàries d'immobles inclosos en el Catàleg i Pla Especial de Protecció del Patrimoni arquitectònic, arqueològic i natural de Rubí. Les famílies monoparentals podran també demanar un ajut del 20% de la quota íntegra per la taxa de recollida domiciliària d'escombraries.

El ple també ha aprovat establir una línia d'ajuts, per intentar reduir els efectes de la crisi econòmica, en el cas de les transmissions de la vivenda habitual que hagin estat realitzades de forma expressa per dació en pagament d'un deute hipotecari o si hi ha una execució hipotecària. En aquest cas, l'ajut no superarà el 95% de l'import principal del deute en el cas de l'impost de plusvàlua, sense incloure recàrrecs ni interessos de la quota total.

Per demanar aquestes ajudes hi ha un seguit de requisits generals que són:

-Estar empadronat a Rubí, amb una antiguitat mínima de dos anys de residència.

-Constar com a contribuent en l'IBI, en l'any què es demana l'ajut per l'habitatge.

-Estar al corrent, tant el peticionari com les persones que segons el padró d'habitants convisquin amb ell, de les obligacions tributàries amb l'Ajuntament de Rubí, l'Agència Tributària i la Seguretat Social.

-Si l'immoble està integrat en un edifici destinat a habitatges de caràcter plurifamiliar, aquest haurà de tenir la consideració d'entitat independent a efectes cadastrals.

D'altra banda, en el cas dels sol·licitants majors de 65 anys i les persones en situació d'atur, el conjunt d'ingressos del sol·licitant i dels que convisquin amb ell, hauran de ser iguals o inferiors al salari mínim interprofessional vigent per a 2013 (645,30 euros/mes) si el sol·licitant resideix sol, més un 45% més d'aquest salari per cada persona de més que visqui a l'habitatge. Els aturats han de figurar com a demandants de treball inscrits en l'Oficina de Treball de la Generalitat (OTG); les famílies monoparentals han de tenir el títol corresponent; i els sol·licitants de l'ajut per la plusvàlua hauran de complir el mateix requisit econòmic d'ingressos i haver d'abonar aquest impost per la transmissió d'un habitatge habitual en el cas de dació en pagament per un deute hipotecari o una execució hipotecària. Tots aquests requisits hauran d'anar acompanyats de la corresponent documentació que els acrediti en tots els casos.

La documentació es pot presentar al Registre General de l'Ajuntament (OAC) des del 15 de juny fins el 15 d'octubre, excepte per al cas de l'impost de l'Increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua) que es poden sol·licitar fins el 31 de desembre.

RUBITV.CAT / Foto: Ajuntament de Rubí

 
1 comentaris
 

Comentaris

19-06-2015
22:21
 
Margarita Manzi hurtado

soy viuda con un pension de 915 euros mensuales,solo tengo el piso donde vivo.tengo derecho alguna de estas ayudas?Gracias.

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Política

10-10-2018

 

ICV considera "poc curosa" la manera en què el Govern ha presentat les ordenances

Després que l'alcaldessa Ana María Martínez presentés les ordenances fiscals de cara (…)

Economia

28-09-2018

 

El Consell Comarcal inicia diferents accions per sensibilitzar la ciutadania i les empreses en l'acollida de persones refugiades

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha incorporat a la seva pàgina web un espai d(…)

Opinió

27-09-2018

 

Com el Vallès no hi ha res?

Aquests dies, coincidint amb la setmana de la mobilitat sostenible, la Diputació de Barc(…)

Societat

24-09-2018

 

Més de 600 rubinencs pedalegen a favor de la mobilitat sostenible en la 20a Bicicletada Popular del Mercat

Unes 600 persones han participat en la 20a Bicicletada Popular del Mercat. La iniciativa, (…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!