19-02-2013
 

L'Ajuntament engega una nova fase d'arranjament de voreres a diferents carrers de la ciutat

Durant les properes setmanes s'arreglaran uns 600 metres quadrats del casc urbà

L'Ajuntament de Rubí engega aquesta setmana una nova fase del Pla de Voreres, que afectarà diferents carrers del centre de la ciutat. Aquests treballs donaran continuïtat a les actuacions que es van dur a terme durant els anys 2010 i 2011. En total s'arranjaran uns 600 metres quadrats de voreres. Les obres han estat adjudicades a l'empresa Proyectos y Excavaciones Rubí SL per un import de 136.379,76 euros. El termini d'execució d'aquests treballs és d'uns 3 mesos.

Les obres, que és previst que s'iniciïn a les escales del c/ Orso, també afectaran els carrers Calderón de la Barca, Balmes, Doctor Robert, Gimnàs, Montserrat i Badajoz.

El carrer d'Orso es reurbanitzarà amb la projecció d'unes noves escales adaptades, segons marca el Codi d'Accessibilitat de Catalunya, i uns nous parterres i zones enjardinades, que dignificaran la imatge actual del carrer. L'actuació es completarà amb la projecció d'una barana. Mentre durin els treballs, diversos estacionaments ubicats entre el c/ Rafael Casanova i les escales del c/ Orso quedaran afectats.

Al carrer de Calderón de la Barca, l'àmbit d'actuació se situa a la vorera est del tram comprès entre els carrers d'Escultor Benlliure i de Carles Aribau. Està previst eixamplar l'amplada de les voreres, passant del metre actual als 1,40 metres. També s'arranjaran els xamfrans de la vorera amb els carrers d'Escultor Benlliure i de Carles Aribau. Mentre s'executin les obres s'eliminaran les places d'estacionament al costat contrari del carrer per a mantenir el doble sentit de circulació.

En el cas del carrer Balmes es repavimentarà un tram de la vorera oest situat a prop de la cruïlla amb el carrer de Pintor Murillo, donat l'estat deteriorat que presenta actualment. Aquesta actuació no suposarà l'ampliació de la vorera. S'eliminaran els estacionaments de manera puntual per garantir la circulació.

Al carrer del Doctor Robert s'ampliarà i repavimentarà la vorera est, en el tram situat entre la cruïlla amb el c/ Unió i el c/ Justícia, aconseguint una amplada d'1,60 metres. L'autobús urbà es desviarà pel c/ Cadmo mentre s'executin les obres, que és previst que durin una setmana aproximadament. Durant aquest període de temps quedaran anul·lades, de forma temporal, les parades Ajuntament, Doctor Guardiet i Maximí Fornés.

Al carrer Gimnàs s'executarà una nova escala de 2 trams amb replà intermig amb adaptació dels talussos del parterre. A la part superior s'ampliarà la vorera de la carretera de Terrassa per protegir els vianants de l'aparcament de vehicles de la comissaria i a la part inferior s'ampliarà la vorera del c/ Gimnàs fins al peu de l'escala per facilitar-ne l'accés. Es col·locarà un punt de llum al replà superior per il·luminar l'escala durant la nit. Els treballs en aquest punt no comportaran cap afectació de trànsit.

Pel que fa al carrer Montserrat es preveu la repavimentació i ampliació entre e carrer de Màxim Fornés i passeig de Francesc Macià, amb dues voreres de 1,50 m, estacionament al cantó sud de 1,85 m i carril de circulació de 3,05 m. El tram del c/ Montserrat entre Maximí Fornés i l'avinguda de Francesc Macià quedarà tallat al trànsit durant les obres de millora de les voreres. Per tal de facilitar l'accés als veïns dels carrers Montserrat, Sant Jaume i Sant Pere, s'eliminarà l'estacionament de la zona blava al tram del c/ Montserrat comprès entre els carrers Sant Pere i Sant Jaume. Aquest tram es convertirà en una via de doble sentit fins al c/ Sant Jaume.

I, per últim, al carrer de Badajoz es pavimentarà el xamfrà de la cruïlla entre els carrers de Badajoz i Mallorca, que actualment no està pavimentat. Els treballs en aquest punt no comportaran cap afectació de trànsit.

RUBITV.CAT / Foto: Ajuntament de Rubí

 
7 comentaris
 

Comentaris

22-02-2013
23:41
 
Dani

Albert ...al carrer Balmes no arreglat i viu la familia Llugany i al carrer Princep i viuen els socialiestes entre d'altres!!!!

 
20-02-2013
10:49
 
Albert

El C/Balmes entre Cervantes i Llobateras fa pena, la vorera està enfonsada i tot just hi passa una persona i amb risc que que et donin un cop amb els retrovisors.
Tots els carrers del voltant arreglats i aquest no?? És perquè potser hi viu 'algú' que no és de la corda del govern del PSC??

 
20-02-2013
10:05
 
Thierry

Al mateix demanar jo demanaria que donguin un cop d´ull a les voreres que tenin al Carrer Joan Fiveller, tot just passe un peato, el problema es cuan passe una senyora amb el seu nen, ja que hi ha un a escola a prop.Si passa un cotxe per no dir un camió imagineu se l´imatge, el peatons s´apeguen contra la paret amb la por de caure i fer se passar per sobre.HE DIT

 
20-02-2013
09:51
 
Jose

Les afectacions d'alguna d'aquestes obres en les línies de bus no apareixen a l'apartat d'avisos de la web de Rubí-bus

 
20-02-2013
08:06
 
Quico

Plataforma única a la majoria de carrers + zona prioritat invertida o zona 30 i ens estalviem una pasta en voreres!

 
19-02-2013
23:19
 
Dani

El carrer Balmes cantonada pintor murillo!!!!!
El carrer Balmes entre llobateras i cervantes...! no?? Quina barra si no queden voreres per passar la gent
Ja el podrien deixar com el carrer princep..on abans hi havien els socialistes!!!

 
19-02-2013
15:16
 
Rosa

I el Carrer Cadmo on és el semàfor per quina legislatura queda ?

 
 
Afegir comentari
 • Nom
   
 • E-mail
   
 • Comentari
   
 •  
 •  
 

Tots els comentaris seran moderats abans de publicar-se.

Rubitv.cat no es fa responsable de l’opinió expressada pels usuaris. No es permeten comentaris ofensius, il·legals o que faltin a la dignitat de les persones. Rubitv.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri inapropiats.

Llegir avís legal

 

Notícies Relacionades

Societat

18-10-2018

 

L'acord entre Ajuntament i Sorea evita el tall d'aigua a gairebé 200 famílies

El conveni entre l'Ajuntament i Sorea ha permès que 191 famílies en situació de vulnera(…)

Política

10-10-2018

 

ICV considera "poc curosa" la manera en què el Govern ha presentat les ordenances

Després que l'alcaldessa Ana María Martínez presentés les ordenances fiscals de cara (…)

Política

03-10-2018

 

Rubí estudia integrar-se a l'AMB

Els grups municipals de Rubí tenen sobre la taula la possibilitat d'integrar-se a l'Àrea(…)

Societat

01-10-2018

 

Arrenca la fase de propostes ciutadanes per a la reforma del Parc de Ca n'Oriol

El procés participatiu que decidirà com serà el Parc de Ca n'Oriol entra en una nova fa(…)
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí

 • e-mail
 
 
Bars i Restaurants
Taxis i telèfons d'interès
Rep les notícies de Rubitv.cat per WhatsApp!